IFB

Tell, No Show 



 



Tell, No Show (II)


Kristine Kemp
Mette Rasmussen
Poul Pedersen
Zoltan Ará


Kristine Kemp
I dette første afsnit skal du mødepersonen Kristine Kemp.Kristine erbilledkunstner,tidligereprofessorved Det Fynske Kunstakademiog tæppehandler,oghunvil i detteafsnit udfolde et værkaf den tyske billedkunstner og idefontæne MartinKippenberger.Hvilket værk der er tale om er ikke så ligetil, da Kristine er usikker på, om værket overhovedet eksisterer, eller om det er hende selv, der har dannet et drømmebillede. Faktisk skal vi med Kristine på en rejse 30-40 år tilbage i hendes erindring for at finde detaljer om værket.

Programmet eroptaget i Nexø på Bornholm,og erklippet og tilrettelagt af Jan Høgh Stricker fraThe Lake Radio og Andreas Führer fra Institut Funder Bakke. En stor, varm tak tilKristine Kemp og til
Statens Kunstfondsamt Aage & Johanne Louise-Hansens Fondfor økonomisk støtte.



Tell, No Show sæson 2 er en programserie i fire afsnit om kunst, hvor en række af samtidensbilledkunstnere udfolder et værk efter eget valg.I dette tredje afsnit skal du møde maleren og kunstneren(Bogstav) Poul Pedersen, somtaleromværket ”Det Lodrette Alfabet” af den danske kunstner Anders Bonnesen. Værket giver anledningtil at tale om konceptkunst og om hvorfor det er vigtigt at kunne holde sin kunst ren, hvilket PoulPedersen indrømmer, at han slet ikke kan.Programmet er optaget i på Hotel Bethel i Nyhavn i København, og er klippet og tilrettelagt af JanHøgh Stricker fra The Lake Radio og Andreas Führer fra Institut Funder Bakke.














Tell, No Show (I)


Benedikte Bjerre
Nanna Ànike Nikolajsen
Rasmus Røhling
Mia Edelgart
Ribka Pattinama Coleman
Signe Frederiksen


Tell, No Show er en ny podcastserie i seks afsnit om kunst, lavet af The Lake Radio og Institut Funder Bakke.
En række af samtidens billedkunstnere udfolder et værkefter eget valg.
Der er ikke tale om et værk, de selv harlavet, men et værk som på en eller anden måde har vakt deres interesse.
Serien er et kip med hatten til bogserien One Work på det engelske forlag Afterall Books, hvor étværk ligeledes dissekeres, fortolkes ellerkontekstualiseres.

Programme er klippet og tilrettelagt af Jan Høgh Stricker fra The Lake Radio og Andreas Führer fra Institut Funder Bakke.            En stor, varm tak til de medvirkende og til StatensKunstfond for økonomisk støtte.



Benedikte Bjerre
I dette første afsnit skal du møde Benedikte Bjerre, der vil introducere til og tolke på den franske maler Marcel Duchamps berømte og berygtede værk The Given fra 1966, som viste sig at være det sidste værk fra hans hånd. Vi rejser sammen gennem Philadelphia ind i en kukkasse med et kvindelig og en mordgåde og ankommer i drejebogen til kultserien Twin Peaks.


Nanna Ánike Nikolajsen
I dette andet afsnit skal du møde Nanna Ànnike Nikolajsen, der vil introducere til og tolke på et gravfund fra en forhistorisk kultur kaldet ipiutaq. Hverken den præcise datering eller kunstneren er kendt, hvilket bl.a. giver Nanna lejlighed til at tale om værkets ukendte intentioner holdt op imod modernismens evindelige ønske om at kommunikere til en selvforståelse i os.  
Rasmus Røhling
I dette tredje afsnit skal du møde Rasmus Røhling, der vil tale om den Sydafrikanske kunster William Kentridge. Rasmus kredser om værket The Refusal of Time lavet til documenta i 2012, og forsøger at indkredse, hvad det er patina er for en størrelse, og hvorfor han føler sig så kritisk over for måden, hvorpå Kentridge bruger dette greb.


Mia Edelgart
I dette fjerde afsnit skal du møde Mia Edelgart, der vi introducere til og tolke på den tyske maler maler Paula Modersohn-Beckers berømte maleri Selvportræt på den 6. Bryllupsdag fra 1906. I samme ombæring kaster Mia et blik på den samtidige ligeledes tyske kunstner Käthe Kollwitz, hvilket selvsagt giver lejlighed til en slags socioøknomisk sammelignende analyse.


Ribka Pattinama Coleman
I dette femte afsnit skal du møde Ribka Pattinama Coleman, som vil tale om det feministiske dekoloniale kollektiv Marronage og deres håndbog nr. 1.


Signe Frederiksen 
I dette sjette afsnit skal du møde Signe Frederiksen, som vil introducere til og tolke på den Amerikanske kunstner Julie Ault’s bog In Part. Hendes interesse for bogens formmæssige overvejelser giver lejlighed til små digressioner om kunstnergruppen Group Material og deres AIDS Timeline, samt til en tur omkring den belgiske kunstner Laurence Rassel, som Signe selv er ved at redigere en bog om.  

Institut Funder Bakke programmet 2020
er generøst støttet af:
Fonden af 20. december
Knud Højgaards Fond
Augustinus Fonden
Statens Kunstfond
Silkeborg Kommune



                                                   







         

                                













Institut Funder Bakke
Æbeløvej 20,
Funder Bakke
8600 Silkeborg